История - Румъния

История - Румъния

2001

Компанията DAW Германия и Групата Бента асоциират и утвърждават компанията DAW Бента Румъния компанията, като вносител, производител, дистрибутор и износител на професионални довършителни строителни материали под марките: CAPAROL, CAPATECT, ALPINA, Disbon, NERCHAU.

2001

Откриване на първата производствена база за боя в Румъния, в Tg Mures, първия завод за производство на боя под групата DAW в Източна Европа.

2002

Начало на концепцията CAPAROL Шоурум – за обучение и търговски център на CAPAROL в Tg. Mureş. DAW Бента представя в Румъния марката Storch - професионални инструменти за довършителни строителни работи.

2003

Юли - Откриване на Шоурум CAPAROL, Букурещ
Октомври - DAW Бента с нов логистичен център в Тг. Муреш, централно хранилище, където се координират всички превози до Румъния.

2004

Създаване на компанията за  EPS Thermopор и начало на производството на експандиран огнеупорен полистирен за строителството.

Нови регионалн складове в Bucureşti19, CAPAROL шоурумите в Орадя, Арад, Тимишоара, Resita, Крайова, Бистрица, Клуж Напока, Tg. Муреш, Алба Юлия, Сибиу, Букурещ, Сучава, Стоун Neamş, Бакъу, Галац Плоещ, Констанца, Odorhei, Медиас.

2005

Компанията DAW Бента се премества в нова централа на платформа от 40000 кв.м. с логистичен център с нова фабрика за бои и покрития CAPAROL.22 CAPAROL: допълнително в Брашов, Алба Юлия, Деж.

2006

Откриване на фабрика за производство на лепила и мазилки от топлоизолационната система CAPATECT. Разширение в Молдова и България чрез откриване на търговски представителства в Кишинев и София.

2007

Увеличаване на производствения капацитет за бои и мазилки.
Начало на производството на полистирен DALMATINA. Увеличаване броя на шоурумите в над 30 места, притежавани пряко или с партньори в страната.

2008

В Букурещ започва работа нов логистичен център, който ще обслужва южната част на Румъния и България. Увеличава се производствения капацитет на бои, покрития, лепила.

2011

Прилагане на концепцията на Caparol център, чрез пренареждане на шоурума в Търгу Муреш.
Стартиране на пълната гама изолация CARBON чрез национална кампания за популяризиране.

2012

Caparol Club професионалната общност в Румъния