Лакове / покрития за дърво

Лакове / покрития за дърво

Опазване и поддържане на дървото

Лакове / покрития за дърво

Дървото е уникално, много красиво, естествено, топло, приятно. Но има нужда от опазване и поддържане. Винаги се използва дърво за жилищно строителство, декорация и оборудване.


И ние отново не ви разочаровме. Ние искаме да го защитим, за да го възродим и запазим за дълго, да удължим срока на оригиналната му красота.

Caparol разработи иновативна гама от продукти, които да устоят на екстремните метеорологични условия, характерни за Алпите, за консервация на дървесината и дълготрайната й защита, и същевременно за бързо и лесно нанасяне.

Лакове / покрития за дърво

Oпазване и поддържане на дървото

Свали PDF

Новост е използването на иновативна технология, която използва органични продукти - възобновяеми суровини - и също така гарантира високо ниво на производителност.
Възобновяемите суровини са органични вещества от селското или горското стопанство, които се използват за други специфични цели,  от хранителни или фуражни вериги. Чрез използването на възобновяеми суровини, CAPAROL поема отговорност не само за околната среда, но също така и помога за спасяването на суровините в световен мащаб.
Чрез закупуване на Премиум Caparol продукт, активно допринасяте за опазването на околната среда и в същото време получавате висока производителност.
Независимо от вида на използваното дърво, обхвата и вида на нюанса Caparol предлага перфектен продукт, благодарение на солидния опит и компетентност на марката.

Caparol Holzschutz Grund - безцветен грунд за защита на дървото, на  естествена маслена основа, съдържащ разтворители, за външно третиране на дървото срещу плесен, срещу оцветяване и изгниване.
Caparol HolzschutzGrund се полага на тънък слой, прониква бързо и дълбоко във влакната на дървото. Съдържащите се в него активни вещества, придават дълготрайна защита срещу гниене, оцветяване и унищожаване от микроорганизми. Оптимизира сцеплението със следващите слоеве и предлага трайност и висока ефективност при следващите слоеве на покритие.
Бързо прониква в дървото и дава дълготрайна защита срещу гниене. Нанесете с четка от естествен косъм като първи слой; приложим е за всички дървени повърхности – мобилни или не: мебели, къщи, прозорци, врати, портали, щори, огради, летви, тераси, перголи и така нататък
Дървесината се импрегнира с 1-2 слоя Caparol HolzschutzGrund до насищане. След 24 часа, повърхността може да се боядиса с най-малко два слоя на Caparol ImprägnierLasur или Caparol AquaLasur.

Caparol Impragnier Lasur - хидрофобен лазур на база алкидна смола, за оцветяване и защита на външните елементи на дървении конструкции срещу атмосферни условия: Климатични условия, влага и UV.
Продуктът е готов за употреба и се нанася с плоска четка от естествени влакна.
Благодарение на своите специални пигменти за UV защита (включително на наситените нюанси) срещу влага, покритието е идеално за външна защита на фиксирани дървени елементи, като например: къщи и градински мебели, порти, огради, дъски, парапети и др.
Поради високия си капацитет на проникване в дървото, Caparol ImprägnierLasur не прави кора, и е лесен за приложение.
Дървесината първо се импрегнира с 1-2 слоя на Caparol HolzschutzGrund до насищане. След 24 часа, повърхността е готова за боядисване с най-малко два слоя Caparol ImprägnierLasur.
Използва се само на открито. Не се препоръчва за дървени елементи, които могат да влязат в контакт с неопаковани храни или фуражи. Не се препоръчва за дърво, което е в контакт с почвата или водата.

Лакове / покрития за дърво

Caparol Aqua Lasur - лазур хибрид на акрил-алкидна основа, нанася се на дебел слой, разтворим с вода, съдържаща възобновяеми суровини (формула с 24% ленено масло).


С иновативната си формула, и влияние на хидро-заключване срещу влага и ултравиолетови лъчи (включително и за светлите нюанси) с дебел слой покритието осигурява изключителна защита на елементите, не прави кора и е лесен за нанасяне - не капе. Той има висок капацитет за водна дифузия на парите.


Готов е за употреба: нанесете с четка от естествени или синтетични влакна. Идеален е за външна защита на дървени елементи, мобилни или не, например: прозорци, врати, перголи, тераси, врати, огради, беседки, хижи, мебели и др.