Софтуер

Софтуер

CAPAROL Spectrum 4.0

Софтуер

Водещ иноватор в областта на компютърната симулация на цветове, Caparol Spectrum 4 е създаден за тези, които работят в строителството, дизайнери, архитекти и проектанти, и включва всички цветни системи от Caparol заедно с конфигурация на съответния продукт.

Фото-реалистично поставените цели могат да бъдат подредени в различни цветове и може да бъде завършен със съществуващите структури в колекциите база данни, или да създадете индивидуален потребител. Вашите цифрови снимки, предварително подготвени и архивирани изображения се обработват отделно, по индивидуално изготвена програма, дизайн.

Силата на DVD-то е в създаване и представяне на пространствени концепции, индивидуално проектирани повърхности на фасадни и интериорни пространства. Спектър потребителят има на свое разположение всички структури, и важни конфигурации: бои, лакове, интерпретации, тапети и други повърхности могат да бъдат включени в образа по мащабна перспектива.


Съберете в Студио, групирано  под термина Потребител, установените всички функции, необходими за дизайна ви:


CREATIVstudio - гланц (декорация) с колекции от цветове, повърхности и отделните структури, въвеждане на собствените си изображения, архив 80-фасади и интериорни пространства, фотореалистични;


MATERIALstudio - създаване на индивидуални структури на повърхности;


BILDstudio - обработка на изображения, в съответствие с  желания дизайн;


3D Studio - Позволява 3D повърхности, които могат да бъдат украсени;


PHOTOservice - Подгответе собствени изображения чрез Caparol


Безплатна версия за 30 дни може да бъде свалена от този линк:
http://trialversion.spectrum4.eu/

Начало на страницата

Capatect ProTherm

Софтуер

Capatect Protherm 1.0 е специализиран софтуер за извършване на топлинни изчисления за сгради. Програмата съдържа база данни на основните строителни материали, коeто позволява на потребителя да актуализира с нови материали, когато е необходимо. Топлинните изчисленията са направени според използвания материал на сградата, дебелината на конструктивните елементи, последователността на слоевете, отопление  и неговата ефективност, географско местоположение на сградата през зимата и лятото, кондензация и др.
Capatect Protherm 1.0 дава възможност за определяне на необходимата дебелина изолационни материали за топлинния коефициент, което може да бъде отпечатано в доклад, състоящ се от: топлинно изчисление; диаграма на топлопреминаване; поведението на дифузията- диаграма Glaser и изчисляване на необходимата енергия за отопление и без изолация.

Начало на страницата

Акустичнo изчислителен софтуер

Софтуер

Програмата за изчисляване на акустиката можете да намерите  тук
Akustikrechner е програма на разположение онлайн (на немски), която ви позволява да изпълнявате изчисление на акустиката в съответствие с DIN 18 041  (акустиката на стаи с малки и средни размери) по бърз и лесен начин за всяко пространство. Калкулаторът предлага и допълнителна сигурност при планиране и оразмеряване, и е полезен при определяне на необходимите материали и при изчисление на разходите.
Вие ще уточните размерите на стаята, предназначението и обема, както и вътрешните съоръжения (мебели, елементи на дизайна и др.) и въз основа на тези данни Програмата генерира графика на акустиката на помещението, без акустични елементи. В зависимост от избраната програма акустичната система определя техния размер, така че да отговарят на изискванията на DIN 18 041 или др..
Тази програма е предназначена за извършване на изчисления на акустичните характеристики на помещението, и за оразмеряване на  акустична система на поглъщане на шума. С този инструмент можете да създадете картина на изпълнение, предложена от различните възможни решения за подобряване на акустиката.

Помощ
за използване на компютърната програма трябва да бъде инсталиран на вашия компютър звук "Java Plug-в". Ако програмата не стартира, това е защото разширението на браузър, Java (Java Plug-в) не е активиран.  Моля, уверете се, че са извършени следните настройки:

Windows
Internet Explorer: Tools - Internet Options - Advanced - Java VM за
Firefox: Изберете Инструменти - Настройки - Уеб Характеристики - Java включен

Mac OS
Safari: Настройки - Сигурност - уеб съдържание - Java поддръжка
Firefox: Настройки - уеб съдържание - Java включен

Понякога не успява Java плъг-ин или Java версия ако е твърде стара. А сегашната версия на Java може да се намери тукhttp://www.java.com/en/

 

Начало на страницата

Четец на цветове - Buntstift

Софтуер

За строителните специалисти, Buntstift инструментът използва LED сензор на цветовете, за да посочи номиналната пробата, представена като инструмент; спестява време и пари; лесно вземане на точни измервания в условия на движение.

Начин на работа: устройството се доближава до стената или до желаната цветна проба, и в рамките на няколко секунди се показва подбрана информация за цвета и степента на отклонение на пробата от показания цвят.

Предимства:
•    С натискането на един бутон в рамките на 2 секунди, се получава информация за цвета, представен като проба.
•    База данни от над 3500 цвята по картели CAPAROL.
•    Caparol 3D-System Plus, CaparolColor, RAL Classic, CarbonEdition, колекция 7000, Fassade A1, Histolith, NCS индекс.
•    Визуализирайте и изберете областта на измерване на 2, 4 или 8 mm.
•    Интегрираният индекс в същия цвят.
•    Възможност за указване на блясък на повърхността.
•    Може да запамети резултатите от 20 регистрации.
•    Могат да се извършват измервания на различни видове повърхности

Начало на страницата

Софтуер

С FloorDesigner може лесно да проектирате външния вид на вашия под. FloorDesigner е визуализиращ инструмент, предлага широка и разнообразна гама от възможности за декориране на пода. Можете да създадете желания резултат в проекция на виртуално поле: основния цвят може да бъде избран от колекцията FloorColor Plus, след което може да се украси с различни видове декоративни техники. С плъзгача можете да регулирате размера на декоративните части от повърхността. Тези проби са индивидуално създадени за реална помощ при вземането на решение за декорация на пода.

Начало на страницата