Цветови тенденции

Специалистите на Caparol от Центъра за дизайн в Ober Ramstadt заедно с представители от международния институт за проучване на тенденциите в Hildeshaim, Германия, започнаха още през 2006 г. да изследват индивидуалните тенденции и културни предпочитания на потребителите, по отношение на цветовете за интериора.

Въз основа на тези проучвания, Caparol стартира програмата Trend, чрез която представят актуалните цветове и цветово комбинации за годината.


Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2019

Дизайнерите на CAPAROL селектираха актуалните тонове и цветови комбинации.

Преобладаващите нюанси за 2019та са близки цветове като червено, оранжево и кайсиево. По-тъмните цветове от синьо-зеления спектър остават на заден фон. Въпреки различните гами – студена и топла, комбинацията между тях е интересна и впечатляваща. Акцентира се на контрастите, като например комбинация между цвят “Червено сурбе» и хладно синьо.

Новите цветови тенденции придават характер и индивидуалност за постигане на „уау“ ефект във всяко помещение.


 


Цветови тенденции на Trend Caparol за 2018

3D Patina 40 е цветът, който дизайнерите на Caparol излъчиха като нюанс на годината. Тъмното и наситено зелено се асоциира с гората и хармонията, която тя създава.

Цветовите комбинации, които дизайнерите от Caparol препоръчват са изключително разнообразни – розово, светло синьо; С материалите на Caparol всеки може да развихри въображението си и да реализира и най-смелите си идеи.