Микроклимата у дома е от съществено значение, за да се създаде комфортна  и здравословна среда у дома. Качеството на климата в помещенията влия пряко върху здравето на човека. Температура, влага, алергени, изпарения от нови мебели, са малка част от елементите, които влияят на въздуха в помещението.

Летливи органични съединения (ЛОС) се отделят от бои, лакове, мебели, офис оборудване, дезинфекциозни препарати, и др. Летливите съединения могат да причинят краткосрочни или дългосрочни неблагоприятни последици за здравето.

По-леки ефекти върху здравето са дразнене на очите, носа и гърлото, главоболие, загуба на координация, гадене. По-тежки увреждане са последици върху черния дроб, бъбреците и централната нервна система.

Преди повече от 30 години Caparol взе решиние да развива продуктите си в посока минимизиране на съдържанието на вредни емисии и разтворители в продуктите си.

Например в интериорната боя Indeko plus, съдържанието на летливи вещества е 1 g/l, при максимално допустимо съдържание за категорията 30 g/l.

Пълното отсъствие на консерванти, не само намалява замърсяването в помещенията, но и предлага на чувствителните хора, страдащите от алергия, огромна сигурност в помещенията реновирани с продуктите на Caparol.

БЕЗ АЛЕРГИИ! БЕЗ ДРАЗНЕНИЯ! ПОКАНЕТЕ  ПРИРОДА У ДОМА!

Качествата на продуктите са гарантирани с печат TÜV Nord. Наред с печата за качество, продуктите на Caparol са отличени и с награда от немското дружество за кожни и алергични заболявания.

Дриги продукти подходящи за алергични хора са  Latex Hygiene, Caparol SensitiveSylitol Bio-Innenfarbe

Всички интериорни продукти Caparol, които са без консерванти, са маркирани със синьото лого "E.L.F plus". Печата "E.L.F plus” е гаранция за доволни клиенти и по-малък риск по отношение на здравето на потребителите!

Инвестирайте в качествени продукти!