В продължение на 25 години Lithodecor е един от най-иновативните производители на вентилирани окачени фасади в Европа. С финишни покрития от естествен камък, стъкло, фотоволтаични модули, бетон или керамика,  Lithodecor е предпочитан партньор на архитекти и проектанти, чийто приоритет е комбинация от отлична топлоизолация и ефектна визия.

Окачената фасада има много предимства пред стандартната такава. При окачените фасади характерното е, че финишния /облицовъчния/ слой е монтиран като самостоятелна конструкция. По този начин при структурни промени при носещите елементи, не се наблюдават деформации на финишната облицовка. А образуваните въздушни кухини подпомагат извеждането на строителната или друг тип влага. Освен това окачената фасада се явява като щит пред основната стена и я предпазва от атмосферните явления /градушка, температурни промени и др./.

 

Монтирането на окачените тавани не зависят от сезонността на строителството, тъй като няма мокри процеси при изграждането. Тоест те могат да се монтират през всеки сезон. Освен това лесно може да бъде подменено отделен елемент от нея / минералната вата/.

AIRTECSTONE на Lithodecor превъзхожда повечето други вентилирани фасадни системи от естествен камък с окачени фасади, тъй като предлага по-голям обхват за технология и дизайн при реализирането на висококачествени естествени каменни фасади.

Благодарение на разнообразието от технически решения /архитектурни детайли, намалено тегло на панелите/, Lithodecor предлага на архитекти и проектанти широка гама от опции, в сравнение с конвенционалните конструкции, използващи масивни каменни плочи.

AIRTECSTONE  е система, предлагаща много възможности за проектиране и създаване на висококачествени каменни фасади с различни по вид и размер каменни плочи.  Дори и големи панели с площ до 7,7 m2 могат да бъдат закачени на алуминиева структура без видими фиксиращи елементи. Панелите се състоят от горен слой от камък с дебелина от 5 до 10mm върху лек бетонен основен панел с дебелина, не повече от 19mm, което ги прави до 60% по-леки от твърди каменни плочи. Те могат да бъдат монтирани отгоре, като се използват скрити закрепвания.

Друга особеност на фасадната система Airtec Stone е, че тя може да се монтира на таван. Традиционните твърди каменни плочи имат конструктивни граници, отнасящи се до теглото и начина на фиксиране. С Airtec Stone може да използвате естествен камък, където пожелаете.

Начина на монтаж може да видите като кликнете на картинката.

 

Благодарение на индивидуалните формати, текстури и цветове, Airtec Stone предоставя на клиентите, архитектите и проектанти огромна гама от възможности за дизайн. Всички налични видове естествен камък, които са подходящи за фасади, могат да бъдат монтирани в съответствие с общото одобрение на сградата, дори в случай на изключително сложни фасади.

Разнообразие от цветове, текстури и дизайн, плочите предлагат огромни възможности за дизайн. 

За изолацията се използва вата с различна плътност. Системата отговаря на  А2 реакция по огън, в съответствие с EN13501.

Ще се радваме да Ви консултираме и да Ви помогнем да реализирате Вашия индивидуален проект!