Цветови тенденции

Специалистите на Caparol от Центъра за дизайн в Ober Ramstadt заедно с представители от международния институт за проучване на тенденциите в Hildeshaim, Германия, започнаха още през 2006 г. да изследват индивидуалните тенденции и културни предпочитания на потребителите, по отношение на цветовете за интериора. Въз основа на тези проучвания, Caparol стартира програмата Trend, чрез която представят актуалните цветове и цветово комбинации за годината.

    

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2021

Цветовите тенденции на 2021 г. са изненадващо различни. Водещи са бежовите нюанси, които са елегантни и топли, но в същото време са лесно комбинативни с други нюанси и структури, така че да се създаде уникален интериор.

В трите ни цветови свята водещите цветове са CLAY BEIGE Siena 10, DUNE BEIGE Palazzo 110 и HONEY BEIG Palazzo 220.

Palazzo 110 е основния цвят на Caparol за 2021 г.

Свеж и ефирен, той води цял свят от бежови тонове, които са лесно комбинативни с по-силни цветове, независимо дали са на стената (боя или мазилка) или под формата на мебели и аксесоари. Спокоен шик, уютна топлина, хладно спокойствие - почти всичко е възможно с #Palazzo110.

Вдъхновете се от цветовите ни светове, които колористите на Caparol са разработили.

    

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2020

Ако следите световните тенденции (търговски панаири и социалните нагласи) ви е направило впечатление, че черният цвят заема централно място в голяма част от колекциите. Това е цвят, който може лесно да се комбинира с различни нюанси, структури и материали, така че да изпъкне и да създаде уникална визия в помещението.

Това е и цветът на Caparol за 2020-та година - Carbon Schwarz (карбоново черно). Вижте всички цветови комбинации за 2020-та тук

Сами може да визуализирате цветовите комбинации с приложението Spectrum. По този начин ще сте сигурни, че цветовете, които избирате са подходящи за вас и помещението. 

Вдъхновете се от многобройните комбинации
 

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2019

Дизайнерите на CAPAROL селектираха актуалните тонове и цветови комбинации.

Преобладаващите нюанси за 2019та са близки цветове като червено, оранжево и кайсиево. По-тъмните цветове от синьо-зеления спектър остават на заден фон. Въпреки различните гами – студена и топла, комбинацията между тях е интересна и впечатляваща. Акцентира се на контрастите, като например комбинация между цвят “Червено сурбе» и хладно синьо.

Новите цветови тенденции придават характер и индивидуалност за постигане на „уау“ ефект във всяко помещение.

Кликнете върху избраната от вас цветова палитра и ще се вдъхновете за нова промяна на интериора. 


 


Цветови тенденции на Trend Caparol за 2018

3D Patina 40 е цветът, който дизайнерите на Caparol излъчиха като нюанс на годината. Тъмното и наситено зелено се асоциира с гората и хармонията, която тя създава.

Цветовите комбинации, които дизайнерите от Caparol препоръчват са изключително разнообразни – розово, светло синьо; С материалите на Caparol всеки може да развихри въображението си и да реализира и най-смелите си идеи.

Кликнете върху избраната от вас цветова палитра и ще Ви се открие необятен свят от комбинации.