Цветови тенденции

Специалистите на Caparol от Центъра за дизайн в Ober Ramstadt заедно с представители от международния институт за проучване на тенденциите в Hildeshaim, Германия, започнаха още през 2006 г. да изследват индивидуалните тенденции и културни предпочитания на потребителите, по отношение на цветовете за интериора. Въз основа на тези проучвания, Caparol стартира програмата Trend, чрез която представят актуалните цветове и цветови комбинации за годината.

Цветови тенденции Caparol Trend за 2024

През последните години тенденциите в цветовете се развиват в посока по-топли и по-натурални нюанси, внасящи повече „Природа“ в помещенията. Природата е разнообразна, хармонична и контрастна. С различните си цветове и настроения, създава различно усещане и атмосфера. Именно тя е и в основата на цветът на Caparol за 2024 година: медено-златното Amber 65.

Amber 65 е топъл, натурален, силен, вдъхновяващ нюанс, който може да озари помещението, като същевременно е и лесен за комбиниране с другите цветови предложения на екипа ни. Комбинациите са многопластови; обхващат елементи от животинския и растителния свят, отличавайки се с разнообразие от цветове, структури и форми.

Кликнете върху снимката и поканете придодата у дома ви!

 

 

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2023

Цветът на 2023-та година е планинско-езереното зелено 3D  Malachit 55

Създава лекота и свежест, а когато се комбинира с по-силни цветове и декоративни техники, внася сила и енергия в интериора. Оставете се да бъдете изненадани от разнообразието на планинските зелени нюанси. 

Създали сме 8 отделни цветови комбинации, които да ви улеснят при цветовото оформление!

Детайли за цветовите комбинации на 2023-та година ще научите като кликнете на снимката. 

 

    

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2022

След фаза на черни, сиви и бежови нюанси, сега  се наблюдава тенденция към по-топли нюанси. Това се дължи и на постоянните промени и несигурни времена. 

Но въпреки цялата динамика на реалността: тенденциите се развиват със собствено темпо, като цветът за 2022 е сдържаният, но с огромна разнообразие от нюанси  – лилав цвят.

Разнообразни, чувствени и живи. Отделните цветови комбинации съчетават не само цветови комбинации, но и е различни структури (релефни, гладки) и финиши (мат, гланц).

Фокусът тази година е върху розово-лилавото, както и нашия копнеж за щастие и лекота! Именно затова колористите на Caparol се спряха на  ROSÉ-MAUVE Flamenco 110  за водещ цвят на 2022 г. -  свеж, топъл и не натрапчив нюанс.

Вдъхновете се и вижте повече за новите ни цветни комбинации

 

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2021

Цветовите тенденции на 2021 г. са изненадващо различни. Водещи са бежовите нюанси, които са елегантни и топли, но в същото време са лесно комбинативни с други нюанси и структури, така че да се създаде уникален интериор.

В трите ни цветови свята водещите цветове са CLAY BEIGE Siena 10, DUNE BEIGE Palazzo 110 и HONEY BEIG Palazzo 220.

Palazzo 110 е основния цвят на Caparol за 2021 г.

Свеж и ефирен, той води цял свят от бежови тонове, които са лесно комбинативни с по-силни цветове, независимо дали са на стената (боя или мазилка) или под формата на мебели и аксесоари. Спокоен шик, уютна топлина, хладно спокойствие - почти всичко е възможно с #Palazzo110.

Вдъхновете се от цветовите ни светове, които колористите на Caparol са разработили.

    

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2020

Ако следите световните тенденции (търговски панаири и социалните нагласи) Ви е направило впечатление, че черният цвят заема централно място в голяма част от колекциите. Това е цвят, който може лесно да се комбинира с различни нюанси, структури и материали, така че да изпъкне и да създаде уникална визия в помещението.

Това е и цветът на Caparol за 2020-та година - Carbon Schwarz (карбоново черно). Вижте всички цветови комбинации за 2020-та тук

Сами може да визуализирате цветовите комбинации с приложението Spectrum. По този начин ще сте сигурни, че цветовете, които избирате са подходящи за вас и помещението. 

Вдъхновете се от многобройните комбинации
 

Новите цветови тенденции на Trend Caparol за 2019

Дизайнерите на CAPAROL селектираха актуалните тонове и цветови комбинации.

Преобладаващите нюанси за 2019-та са близки цветове като червено, оранжево и кайсиево. По-тъмните цветове от синьо-зеления спектър остават на заден фон. Въпреки различните гами – студена и топла, комбинацията между тях е интересна и впечатляваща. Акцентира се на контрастите, като например комбинация между цвят “Червено сурбе» и хладно синьо.

Новите цветови тенденции придават характер и индивидуалност за постигане на „уау“ ефект във всяко помещение.

Кликнете върху избраната от вас цветова палитра и ще се вдъхновете за нова промяна на интериора. 


 


Цветови тенденции на Trend Caparol за 2018

3D Patina 40 е цветът, който дизайнерите на Caparol излъчиха като нюанс на годината. Тъмното и наситено зелено се асоциира с гората и хармонията, която тя създава.

Цветовите комбинации, които дизайнерите от Caparol препоръчват са изключително разнообразни – розово, светло синьо; С материалите на Caparol всеки може да развихри въображението си и да реализира и най-смелите си идеи.

Кликнете върху избраната от вас цветова палитра и ще Ви се открие необятен свят от комбинации.