CAPAROL Spectrum_mobile

Приложението на Caparol SPECTRUM_mobile Ви дава възможност да промените интериора или екстериора с няколко клика и да визуализирате идеите си.

Spectrum  е създаден за тези, които работят в строителството, дизайнери, архитекти и проектанти, и включва всички цветови картели на Caparol заедно с конфигурация на съответния продукт.

Независимо дали ще използвате снимка от базата данни на приложението или ще използвате Ваша реална снимка ще може да създадете индивидуален потребител, променяйки цветовете и структурите. 

 

SPECTRUM_express - е безплатната версия на софтуера за разглеждане на цветни изображения на Caparol SPECTRUM. Приложението е достъпно онлайн, както и като приложение за мобилни устройства.

Konfigurator - фасаден конфигуратор, който позволява моделиране и он-лайн визуализация на фасадни концепции в палитрата Fassade A1 CONCEPT.

MATERIALstudio- създаване на индивидуални структури на повърхности.

Изтегляне на безплатна 30-дневна версия
 

 


Buntstift 3D - HI TECH четец на цветове

За строителните специалисти, Buntstift инструментът използва LED сензор на цветовете, за да посочи номиналната пробата, представена като инструмент; спестява време и пари; лесно вземане на точни измервания в условия на движение.

Начин на работа: устройството се доближава до стената или до желаната цветна проба, и в рамките на няколко секунди се показва подбрана информация за цвета и степента на отклонение на пробата от показания цвят.

Предимства:

  • С натискането на един бутон в рамките на 2 секунди, се получава информация за цвета, представен като проба.
  • База данни от над 3500 цвята по картели CAPAROL.
  • Caparol 3D-System Plus, CaparolColor, RAL Classic, CarbonEdition, колекция 7000, Fassade A1, Histolith, NCS индекс.
  • Визуализирайте и изберете областта на измерване на 2, 4 или 8 mm.
  • Интегрираният индекс в същия цвят.
  • Възможност за указване на блясък на повърхността.
  • Може да запамети резултатите от 20 регистрации.
  • Могат да се извършват измервания на различни видове повърхности


 


Capatect ProTherm

Capatect Protherm 1.0 е специализиран софтуер за извършване на топлинни изчисления за сгради. Програмата съдържа база данни на основните строителни материали, коeто позволява на потребителя да актуализира с нови материали, когато е необходимо. Топлинните изчисленията са направени според използвания материал на сградата, дебелината на конструктивните елементи, последователността на слоевете, отопление  и неговата ефективност, географско местоположение на сградата през зимата и лятото, кондензация и др.
Capatect Protherm 1.0 дава възможност за определяне на необходимата дебелина изолационни материали за топлинния коефициент, което може да бъде отпечатано в доклад, състоящ се от: топлинно изчисление; диаграма на топлопреминаване; поведението на дифузията- диаграма Glaser и изчисляване на необходимата енергия за отопление и без изолация.


Акустичнo изчислителен софтуер

Akustikrechner е програма на разположение онлайн (на немски), която ви позволява да изпълнявате изчисление на акустиката в съответствие с DIN 18 041  (акустиката на стаи с малки и средни размери) по бърз и лесен начин за всяко пространство. Калкулаторът предлага и допълнителна сигурност при планиране и оразмеряване, и е полезен при определяне на необходимите материали и при изчисление на разходите.
Вие ще уточните размерите на стаята, предназначението и обема, както и вътрешните съоръжения (мебели, елементи на дизайна и др.) и въз основа на тези данни Програмата генерира графика на акустиката на помещението, без акустични елементи. В зависимост от избраната програма акустичната система определя техния размер, така че да отговарят на изискванията на DIN 18 041 или др..
Тази програма е предназначена за извършване на изчисления на акустичните характеристики на помещението, и за оразмеряване на  акустична система на поглъщане на шума. С този инструмент можете да създадете картина на изпълнение, предложена от различните възможни решения за подобряване на акустиката.

Зареждане на програмата за изчисляване на акустиката (online)

Помощ
за използване на компютърната програма трябва да бъде инсталиран на Вашия компютър звук "Java Plug-в". Ако програмата не стартира, това е защото разширението на браузър, Java (Java Plug-в) не е активиран.  Моля, уверете се, че са извършени следните настройки:

Windows
Internet Explorer: Tools - Internet Options - Advanced - Java VM за
Firefox: Изберете Инструменти - Настройки - Уеб Характеристики - Java включен

Mac OS
Safari: Настройки - Сигурност - уеб съдържание - Java поддръжка
Firefox: Настройки - уеб съдържание - Java включен

Понякога не успява Java плъг-ин или Java версия ако е твърде стара. А сегашната версия на Java може да се намери тук.

 


FloorDesigner

С FloorDesigner може лесно да проектирате външния вид на вашия под. FloorDesigner е визуализиращ инструмент, предлага широка и разнообразна гама от възможности за декориране на пода. Можете да създадете желания резултат в проекция на виртуално поле: основния цвят може да бъде избран от колекцията FloorColor Plus, след което може да се украси с различни видове декоративни техники. С плъзгача можете да регулирате размера на декоративните части от повърхността. Тези проби са индивидуално създадени за реална помощ при вземането на решение за декорация на пода.

Изтегляне на програмата FloorDesigner