Цветът на Caparol Trend за 2020 се нарича Карбоново черно

Тъмно, много тъмно: цветът на Caparol за 2020-та е Carbon Schwarz

Ако следите световните тенденции (търговски панаири и социалните нагласи) ви е направило впечатление, че черният цвят заема централно място в голяма част от колекциите. Това е цвят, който може лесно да се комбинира с различни нюанси, структури и материали, така че да изпъкне и да създаде уникална визия в помещението.

И тъй като от черно до черно има голяма разлика, може да изберете своя черен нюанс от черния картел на Caparol. В него са събрани цели 26 нюанса на тъмния цвят. А за да се вдъхновите в комбинирането му с други цветове и основи, екипът на Caparol, в сътрудничество с Института за интериорен дизайн в Hildesheim, разработи няколко основни цветови комбинации, в които черното заема основно място. 

Комбинациите отразяват актуалните тенденции в интериорния дизайн, предлагащи различен подход при оформянето на вътрешното пространство. Еклектиката е пълна, тъй като се смесват различни стилове от АртДеко, до азиатски и африкански елементи; животински мотиви, текстил и аксесоари изработени от естествени материали. Всички тези елементи засилват ефекта на черното и създават индивидуалност на помещението.

Комбинациите са  в пълен контраст на гладките и едноцветни стени, които не успяват да създадат подобна емоция!

Комбинация 1: „Елегантен и мощен“
Карбоново черно в комбинация с хладно зелено и топло розе, създават усещане за елегантна и изтънчена визия на помещението. Черното е акцент, който привлича погледа към центъра на помещението – камината.

 

Комбинация 2: „Спокойствие“

Пастелните тонове са в лек контраст с черното. Това създава усещане за покой в помещението. Без ярки и дразнещи окото комбинации. Тъмната стена придава дълбочина на помещението и служи като свързващ елемент между отделните помещения.

Абсолютната противоположност е Комбинация 3. С усещане на екзотика колористите са комбинирани интензивни златни акценти с мастилено черно, което действа като балансиращ нюанс. Топлия нюанс на кайсия и сивия тюркоаз действат като контраст в помещението.

 

Допълващи основи

За първи път специалистите на Caparol разработиха и допълващи основи и техники, подходящи за отделните цветови комбинации.

За първата цветова комбинация са подходящи многослойни и разнообразни лазурни покрития, както и различни структурни и линейни декоративни техники.

Комбинаци 2 и 3 носят Етно усещане, което може да се допълни с различни структурни техники и декоративни рисунки, подобни на графитите.

Изберете своята комбинация и се впуснете в преобразяването на дома Ви. Продуктите на Caparol гарантират устойчивост. Лесно и бързо може да промените дома си – без неприятни миризми, без вредни изпарения и с много добра покривност на цветовете.