Иновативно изпълнение, вдъхновено от класиката

Напредъкът на строителните технологии ни помага да оформим облика на нашите фасади по-лесно, достъпно и ни предлага все повече възможности да изразим индивидуалността си по много различни начини.

Гладката повърхност на една фасада може да бъде доста скучна. А стандартните влачена или драскана структура са все по-често заменяни от по-нестандартни декоративни визии.

Декоративните тухлички Meldorfer са една от тях. Вдъхновени от класиката, те са изработени от висококачествени естествени материали, изключително гъвкави, устойчиви и много лесни за монтаж в сравнение с клинкер и другите алтернативни продукти.

Уникат

Производството на Meldorfer започва още през 80-те години на миналия век. Повърхността на всеки отделен елемент от серията се оформя ръчно, според изискванията на клиента, което създава неповторима автентичност на всяка една тухличка.

Характеристики

 • Meldorfer се предлагат в огромно разнообразие от размери, цветове и структури
 • Изработени са от иновативен материал, в комбинация с естествени камъни и минерални пълнители
 • Финишния слой на всеки един елемент се завършва ръчно
 • Тухличките могат да се полагат директно върху основното покритие
 • Подходящи са за финишен слой на топлоизолационни системи, без значение от топлоизолационния материал (ЕПС или Вата), както и за вентилирани фасади
 • Няма ограничение в размера на сградата при полагането
 • Необходимо е единствено лепилно-шпакловъчна смес за залепянето на тухличките
 • Изключително леки са (около 5kg/m2), спрямо клинкера (20-23kgm2), което от своя страна е предпоставка за лесен и бърз монтаж. Не са необходими специални инструменти и транспорт
 • Пестите 5 пъти повече време и средства за монтаж спрямо клинкера
 • Неразуршим материал от атмосферните влияния
 • Изключително висока устойчивост на механично натоварване, замръзване и UV лъчи
 • САМО 8 mm дебелина на покритието /заедно с лепилния слой/; Разнообразни дизайни, подходящи и за приложение в интериора
 • Клас на горимост A1
 • Отлична дифузионна способност

Залепване вместо Зидане

Монтажа на облицовъчните тухлички е изключително лесен. Необходимо е единсвено лепилно-шпакловъчна смес, която нанасяте на стената, след което прилепвате към повърхността и заглаждате фунгата с четка. Meldorfer са изключително гъвкави и позволяват донаместване. Фугите могат да се оформят според изискванията на клиента – да са по-хлътнали навътре или да са по-запълнени. Не е необходим специалист за монтажа.

Акценти по Фасадата

Фасадата на сградата е постоянно изложена на високи нива на стрес, особено от изгорелите газове от пътния трафик, но и от други замърсители на въздуха. Освен външния вид, функционалните аспекти като склонността към замърсяване и способността за почистване също са от решаващо значение при избора на фасадно покритие. Важно е да се избират иновативни, издръжливи и устойчиви продукти, за да се удължи живота на фасадата и самите обитатели да не се ангажират с поддръжката й десетилетия наред.

Оригиналните плоски облицовъчни тухли на Meldorfer изглеждат като клинкерни тухли, но са с дебелина от само 4-6 mm; изключително плоски и съответно леки. Използват се основно на фасади в комбинация с топлоизолационни системи.

Преди всичко те впечатляват със своята издръжливост: материалът е здрав и устойчив на удари и лесен за почистване; съчетава традиционен вид на клинкер с висока издръжливост. Поради това е идеален за външни фасади, които са изложени на вятър и атмосферни влияния през цялата година.

Поради високата си устойчивост на удари и здравина тухлите Meldorfer са идеално решение за участъците, в които има висок човеко поток – входове и гаражи например. Ъгловите облицовки осигуряват масивния и перфектен каменен характер на всички ъгли и ръбове.

Интериор или Екстериор

Все повече хора избират тухлената визия за акцент в интериора. Независимо дали става въпрос за еднофамилно жилище или офис.  

Meldorfer са вдъхновени от класиката. Но освен традиционните форми и дизайни, се предлагат и в нестандартни размери, форми и цветове. Декоративните техники са океан от възможности за оформяне на интериора. Те трябва да кореспондират с обитателите, за да се създаде уют и комфорт в помещението. Много важен елемент са и мебелите, за да се не се получи еклектика на стилове, а помещението да буди възхищение и наслада.

Серията New Design е вдъхновена от природните пейзажи и различните сезони. Почти като произведение на изкуството, декоративните тухли ни изненадват с много комбинации и колорит.

Серията Free Style пък съвсем излиза от границите на познатото и отваря нови възможности за творческата свобода. Наситени цветове в комбинация с по-бледи или пък различни геометрични форми. Изборът е разнообразен и е изцяло според вашия вкус.

 

За консултация и допълнителна информация се свържете с търговските представители на Caparol.