Епоксидните покрития - устойчиви, красиви и функционални

Съвременните епоксидни покрития предлагат много възможности за приложение. Подходящи са както за еднофамилни жилища, така и за обществени сгради, детски градини, училища, болници, балкони, паркинги, индустриални производства, където трафикът и натоварването са големи.

Caparol предлага широка гама от продукти и системи Disbon, които са

 • Устойчиви на атмосферни влияния, UV- лъчи и температирни промени
 • Устойчиви на химически и почистващи препарати
 • Устойчиви на механични натоварвания, свързани с мебели
 • Безвредни и икономични
 • Дълготрайност на покритието

 

DISBON предлага разнообразие от продукти и системи, ориентирани към бъдещето, които дават сигурност на потребителите. Десетилетията опит на DISBON в сектора за индустриални подови настилки е от полза както за производителите, така и за изпълнителите.

Епоксидните покрития са все по-предпочитани и за оформление на различните повърхности в интериора. Хората прекарват по-голямата част от деня на закрито, където са изложени на влиянието на различни вещества – химични, разтворители или пластификатори, фин прах или микроорганизми. Нивото на концентрация на замърсители във въздуха в помещението зависи до голяма степен и от използваните строителни продукти.

   

Конвенционалните подови покрития често съдържат химически компоненти като бензилов алкохол, който се отделя в помещенията. При определени концентрации някои от тези вещества не само излъчват миризма, но и могат да повлияят на здравето на хората - особено ако са изложени на тях в продължение на часове.

DisboPUR 385 2K-PU-Beschichtung Premium е 2K полиуретаново покритие - без разтворители, пигментирано и изключително подходящо за интериора. 

DisboPOX 475 E.MI PLUS 2K-EP-Verlaufsbeschichtung е епоксидно покритие със съдържание на летливи съединения под <1%, което го прави подходщ за помещения като еднофамилни домове, административни сгради и други. С висока устойчивост на механични натоварвания.

DISBON серията се развива постоянно. Новите покрития са с минимално съдържание на емисии, така че да са безвредни (както за потребителите, така и за монтажниците). Продуктите са тествани в съответствие със строгите критерии за въздух в помещенията на AgBB. Всички продукти, които отговарят на тях и са одобрени за интериорно полагане са маркирани с печат на AgBB.

 

DisboXID 467 2K-EP-Hartkornschicht е 2K силициево-карбидно епоксидно покритие за устойчиви на плъзгане и износване покрития. Подходящ за стълбища, складове, магазини, гаражи и други. Изключително здраво и устойчиво покритие.

DisboPOX W 442 2K-EP-GaragenSiegel e 2K уплътнение от епоксидна смола за гаражи, складови помещения и мазета. Водоразредимо, устойчиво и лесно за почистване покритие.

Допълнителни области на приложение:

 • Проводими системи за покритие за индустриални подове
 • Специални покрития съгласно WHG
 • Системи за дифузионно покритие за индустриални подове
 • Системи за покритие на балкони
 • Системи за покритие на паркинги/ гаражи
 • Системи за декоративно покритие за интериор
 • Системи за премостване на индустриални подове

Пълната продуктова гама може да разгледате ТУК или да посетите шоурум Caparol за неангажираща консултация. Ако имате обект с нестандартни или много високи изисквания, могат да предложат индивидуално решение за всяко изискване.