Знаете ли защо е добре да използвате тониран грунд, когато искате да пребоядисате у дома?

Постигането на интензивни и наситени цветове е задача, която не винаги се постига лесно. Специалистите знаят, че боите в жълти, червени или оранжеви нюанси имат по-слаба покривност. Това се отнася както за интериорните, така и за екстериорните покрития. Но това не е проблем на качеството на боята, а просто частиците на горе споменатите пигменти са изключително малки и не могат да осигурят плътно покритие.

Как да постигнем желан наситен оранжев или жълт цвят, например? Това е казус, който е много лесно се решава с грундиращата система на Caparol.

Системата се състои от специално разработени цветове за грундове, които имат високо съдържание на титанов диоксид, който осигурява покривността на системата и е подходяща основа за финишното покритие.  По този начин се постигат интензивни и наситени цветове без проблем.

Изборът е автоматизиран и няма вариант за грешка. В компютърната система ColorExpress се въвежда вида на боята. Избира се желания цвят от палитрата с цветове, след което системата автоматично пресмята дали е необходим тониран грунд. Ако е необходим на екрана се изписва номера на грундиращата системата, в който да бъде тониран грунда, за да постигнете оптимален цвят.

Грундиращата система е налична за над 4 млн. нюанса по различни цветови палитри (Caparol 3D, RAL, NSC и др.). Системата за грундиране е достъпна за лакове, интериорни и екстериорни бои.

Пълната гама грундове може да видите тук

С Грундиращата система на Capаrol постигате оптимален резултат на покритието!