Caparol е световен лидер в топлоизолационните системи, отговарящи на най-високите стандарти, както по отношение на топлоизолационни свойства, така и по отношение на пожарозащита.

С иновативни продукти и системи на Caparol ще  защитите и повишите стойността на дома си, а за да предотвратите негативните следи оставени от капризите на времето е необходимо да изберете точната система.

Дали ще използвате вата, бял стиропор или графитения полистирен Dalmatina  или искате специален и устойчив цвят? Caparol Ви предлага  различни системи, които ще отговорят на всички Ваши изисквания:

Когато решите да монтирате топлоизолационна система е много важно да се спрете на качествени материали и професионалисти, които да я монтират. При непрофесионално полагане на системата, тя може да бъде компрометирана и да се образуват топлинни мостове, които да причинят загуба на топлина и образуване на конденз, което от своя страна ще доведе до образуване на мухъл.

Какъв изолационен материал да използвате?

Ние от Caparol препоръчваме Dalmatina,  експандиран полистирен (EPS) от ново поколение. С него поставихме нови стандарти при изграждането на Топлоизолационните системи.

Графитените перли в EPS-а подобряват изолационните свойства на фасадите.  С коефицент на топлопроводимост 0,032 W/m2K, продукта е предпочитан за прилагане както при стари, така и при нови сгради; стабилност на размерите, не е чувствителен на слънчевите лъчи, термично и механично стабилен е.

EPSDALMATINA е предпочитан и поради по-ниското си тегло. Много по-лесен за монтаж и обработка, от други изолационни продукти.

Продукта отговаря на Клас по реакция на огън „C” – по EN 13501-1 – трудно горим материал, а в комбинация с  финишните покрития на Caparol, класът на системата се повишава до  „B”.

Продукти, подобряващи здравината и удароустойчивостта на фасадата са:

 

CarbonMinera – бяла, суха циментова шпакловка, подобрена с въглеродни влакна, специално за карбоновата топлоизолационна система със средно висока якост на удар, приложима както за полистирол, така и за минерална вата.

 

 

CarbonSpachtelе органична шпакловка, подсилена с въглеродни влакна, готова за нанасяне. След нейното нанасяне стената придобива висока якост на удар и механични натоварвания.

CarboNit - Двукомпонентна, органична смес с въглеродни влакна за армиране, която осигурява изключително висока устойчивост на удар, особено подходяща за областта на цокъла. Материалът е водоустойчив и може да се прилага в зони, изложени на дъжд и водни пръски.

CarbonFassadenPutz – Нано-технологична декоративна структурна мазилка. Тя е подсилена с карбонови нишки и се предлага в познатите структури от типа R - „влачена” или от типа K - „драскана”. Има силен водоотблъскващ ефект и в същото време е с висока пропускливост на водни пари. Нано структурата намалява максимално замърсяването, а фотокаталитичното действие на Carbon Fassadenputz предоставя на мазилката способността за самопочистване от органични замърсители.

CarbosilFassadenfarbe – Матова боя за фасади на базата на силиконова смола, подсилена с карбонови нишки. Иновативна комбинация от свързващи вещества – силиконова смола с интегрирана нано-кварцова структура, за запазване на чисти фасади. 

Фасадата ни е изложена на различни механични натоварвания като градушки, удар от камък, топка, колело, надрасквания и др. Наредбата ETAG 004 поставя минимални изисквания на устойчивост на удар от 3 до 10J. С карбоновата система на Caparol се постига устойчивост от 10 до 60J. Вижте устойчивостта на удар: https://www.youtube.com/watch?v=hQ30B6oiAZo 

Освен устойчивост от удар, системите на Caparol се отличават и с устойчивост и на цветовете.

Според немския стандарт BFS (федерална комисия по бои и защита на собствеността), устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, използвани за постогане на желания цвят. В зависимост от свързващото им вещество, те се класифицират в категории А, B, C, като клас А е най-високият клас, а според класификацията на пигментите в класове 1, 2, 3, което показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация.

Текст под снимка: Картел F1

Благодарение на нанотехнологиите и прецизните си рецепти, Caparol предлага 500 цвята, отговарящи на изискванията на клас А1. Всички продукти със знака на NQG са тествани в различни условия и отговарят на най-високи изисквания, както за издръжливост на цвета, така и за устойчивост при механични удари.

Вижте реален тест на системата NQG3: https://www.youtube.com/watch?v=f5yk5paXIDc

Когато става въпрос за фасада, важен фактор е и замърсяването й. Благодарение на нанокристалната решетка продуктите от серията не позволяват да се захващат органични замърсители по фасадата, а дори и да успее нещо да се захване, то пада при дъжд и фасадата отново е с чист и брилянтен вид.

Карбоновата система на Caparol е най-високотехнологичната контактна фасадна система, която покрива всички изисквания за дълготрайна устойчивост!

С правилната топлоизолационна система пестим не само разходи за отопление и енергия, но и защитаваме околната среда. Едновременно с това  запазваме и цялостта на сградата. Ето защо Топлоизолацията на сградата, независимо дали е ново строителство или реновация на стара сграда е най-важния фактор за постигане на здравословен микро климат.

Безплатна консултация от специалист може да получите всеки ден в шоурума ни.  На място може да видите мостри на всяка система в разрез, с различно финишно покритие.