Хипоалергенни бои. Характеристики и предимства!

Броят на хората с алергии продължава да расте все повече от година на година. Алергия може да се породи от всичко, с което влизаме в контакт. За да предотвратим евентуални последствия и отрицателни ефекти върху здравето, специалистите на Caparol сa разработили и патентовали хипоалергенни бои, които са подходящи за чувствителни хора.

Какво представляват алергиите?

Терминът алергия се отнася до реакция на имунната система към обичайно безобидни вещества. Алергените, способни да предизвикат реакцията, са във въздуха, в храните, които поглъщаме, в материалите, които докосваме. Най-честите са респираторни, причинени от прашец от билки и растения, прах, летливи съединения, както и хранителните. Други са причинени от контакт с метали, консерванти, химикали и животни, насекоми  и др.

Дори боите по стените ни, не са изключени от елементите, които могат да ви създадат такива проблеми: в някои бои на пазара всъщност разтворителите, биоцидите, пластификаторите и консервантите могат да причинят нежелани реакции при предразположени към алергични хора. Caparol изследва и разработва от години, много продукти, които да ви избавят от тези проблеми.

Предимства на хипоалергенната боя

Хипоалергенната боя е строго контролиран продукт  по отношение на съдържанието на вредни за здравето вещества. Той е създаден с чисти суровини, които не променят качествата си при производствения процес. Той е предназначен за всички, които страдат от алергия към метали и консерванти, които обикновено присъстват в тези продукти, но също така и за деца, възрастни хора и хора с чувствителна дихателна система.

Основното предимство е нетоксичността на компоненти на боята, която е по-естествена, деликатна и по-малко замърсяваща. Благодарение на своите особености, той е подходящ за детски стаи и спални, където хората прекарват часове със затворен прозорец. но и за детски градини, училища, санаториуми и болници.

SylitolBio-Innenfarbe е висококачествена силикатна боя без разтворители, консерванти и пластификатори.

Патентованата му формула го прави ефективен и идеален както за обновяване на стари повърхности, така и за довършителни работи в нови помещения, благодарение на адаптивността му към всякакъв вид мазилка. Притежава сертификат „Подходяща за страдащи от алергия“ според теста на RWTÜV (Rheinland Westfäliche Technische Übervachungs Verein) в Есен. Сред другите му предимства са:

  • Лесно приложение
  • Без миризми и неприятни изпарения
  • Дифузивен към водни пари Sd H2O < 0,02 m
  • ELF технология

Боята SylitolBio-Innenfarbe се предлага в бяло и е с матово покритие. Може да се тонира в системата ColorExpress в по-светли тонове.  

Indeko-plus  e първата в света интериорна боя, без съдържание на разтворители и с минимизирано емисионно съдържание. Доказано безвредна и без неприятен мирис, Indeco plus се отличава с много добра покривност и бързо съхнене, което я прави много подходяща за целогодишно полагане.

Равномерна, плътна и наситена текстура, с която постигате плътност само с една ръка. Indeko Plus се тонира в над 5 милиона цветови нюанса.

  • Водоразредима
  • Не вреди на околната среда
  • Без вредни компоненти
  • E.L.F печат

Какво означава E.L.F печат вижте тук

Да се грижите за Вашето здраве означава да правите информиран избор по отношение на средата, в която живеем. Физическото благополучие преминава през всички онези продукти, които могат да направят вашия дом уютен и безопасен.