CAPAROL NQG - най-доброто за Фасадата

Финишните  покрития служат не само за постигане на впечатляваща визия, те трябва да осигурят гарантираната, дълготрайна защита от вредните влияния на атмосферните условия и околната среда за Вашата фасада. В този смисъл, най-съществените характеристики на качественото екстериорно покритие са: строително-физичните му свойства, високата устойчивост на замърсяване, както и способността на материала да запази цвета и блясъка на една сграда възможно най-дълго. Разбира се, много сложна задача е цветовото оформление, което изисква изключителен професионализъм и усещане за стил.
Колко дълго сградата ще запази избрания от Вас цвят в истинския му блясък, без да избледнява или да потъмнява в резултат на замърсяване? 

Нано-кварцовата решетка (NQG) е интелигентно решение, с което постигате ненадминати резултати, по отношение на чисто, защита от атмосферни влияния и устойчивост на цвета.

Какво представлява нанокварцовата решетка?

Неорганичните кварцови частици се свързват с органичното свързващо вещество и образуват  триизмерна решетка. Чрез тази технология се постига максимална еластичност на покритието и равномерно разпределение на кварцовите частици по обема, което не позволява мръсотията да се захване за основата.

На база дългогодишни изследвания върху различни повърхности, в градовете с най-голямо замърсяване в света, NQG покритието се е доказало като най-добрато. Както от скъпите покрития, така и от конвенционалните фасадни покрития.

Фасадни мазилки и бои със специален филтър, съдържащи биоциди, са доказано решение срещу микробната зараза. Тези продукти запазват цвета на фасадата дълги години чист и свеж, като едновременно с това не позволяват развитието микроорганизмите.

Под действието на слънчевата енергия и нано частиците  в състава на покритието, органичните вещества, попаднали върху повърхността, се разграждат и фасадите се самопочистват - всичко което се залепи по покритието се отмива, при дъжд или когато задуха силен вятър.

Микроорганизмите не се закрепят стабилно по повърхностите на сградите, което предотвратява образуването на сиви и зелени воали, които не създават опасност за конструкцията на сградата, но я правят да изглежда зацапана и избеляла.

Гамата продукти с NQG се характеризират с положителните свойства на силикатните и силиконовите продукти - висока паропропускливост и изключително ниска водопоглъщаемост.

Капилярно-хидроактивното изсъхване на NQG покритието работи по следния начин: влагата се разпределя равномерно по повърхността на много тънък слой, което позволява много бързо изпарение.  В същото време водните пари преминават много лесно през покритието.

 

Снимка 1: Равномерно разпределение на влагата по повърхността/ Снимка 2: Влагата от вътрешността на стената се придвижва и се изпарява 

Капчицата вода се запазва цяла във формата на сфера, като бързо се стича по повърхността, без да попива. Това намалява наличието на влага, което от една страна не позволява да се образуват гъбички и плесени, а от друга, позволява на активните замърсители във въздуха да не полепнат по влажната основа.

Технологията се развива и подобрява постоянно. За да се потвърди ефектът, са проведени лабораторни тестове със специални инфрачервени камери, в които се вижда, че след интензивно напояване NQG покритието изсъхва с 30%  побързо.

 

Снимка 3: Инфрачервена снимка на тестови плочи веднага след поливането. В ляво NQG мазилка/ Снимка 4: Инфрачервена снимка на тестови плочи 20 минути след поливането. В ляво NQG мазилка

Колкото по-тъмен е цветът, толкова повече влага има на повърхността. На по-големи тестови панели разликата е видима и без инфрачервени камери.

Изсъхване на повърхността: Върху конкурентната мазилка се виждат капките вода, докато тази на Caparol е напълно суха.

Нано-кварцовата решетъчна технология предлага много предимства.

  • Висока еластичност на покритието Благодарение на патентованата технология на нано решетката, наймалките частици се разпределят равномерно и образуват стабилна триизмерна решетъчна структура, която гарантира устойчивост на повърхността.
  • Оптимални физични свойства Поради добрата си дифузионна способност, водните пари преминават лесно през покритието. В същото време проникването на вода отвън е сведено до минимум.
  • Специални предимства Всички продукти на базата на нанокристална решетка могат да бъдат тонирани в цветовете от картел Fassade A1 -  500 специални цвята с най-високия клас на стабилност на пигментите. В резултат на това фасадата на вашата къща ще запази яркостта на цветовете за възможно най-дълго време.

  

Продуктите с NQG и CCC печати гарантират устойчивост и дълготрайна защита на вашата фасада.