Цената ли трябва да е водеща при избор на интериорна боя?

Всяка една инвестиция се изплаща с времето, именно затова отговорът на въпроса (според нас) е еднозначен и той е Не!

Цената не е сред важните фактори, които трябва да определят избора ви за интериорна боя.

  • Покривност & Разходна норма
  • Устойчивост на мокро триене
  • Екологичност
  • Цветова гама

Интериорните бои на Caparol комбинират желания от Вас цвят с много добри технически характеристики и екологичност.

Един от най-важните фактори е Клас на покривност.

Класът на покривност и разходната норма са тясно свързани. Класът на покривност дава информация за количество боя, което ще ви е необходимо, за да постигнете желания краен резултат. Класовете са 5 (клас 1 е най-висок, съответно клас 5 е най-нисък).

Ако се спрете на боя с клас 1 или 2 на покривност е възможно да постигнете желания цвят и със само един пласт боя (в зависимост от цвета разбира се). Ако се спрете на боя с по-нисък клас на покривност, то със сигурност ще се наложи да нанесете повече слоеве боя (като отново зависи от цвета, който сте избрали), което от своя страна ще увеличи разхода не само за закупуване на повече боя, но и за майстор, тъй като всеки майстор калкулира работата си на брой нанесени ръце.

За добрата покривност на боята, голяма роля играе и правилната подготовка на основата.

Когато става въпрос за цветове като жълто, оранжево и червено е важно да знаете, че те са трудно покривни. Това се дължи на самите пигменти, които са с по-малки частици.

При по-ниско покривни цветове, много важен е цветът а основата. Очите ни възприемат комбинацията между основата и боята. Затова когато избирате трудно покривен цвят е важно да направите цветна основа.

Продукти с клас 1 на покривност са Indeko, CapaSilan, CapaLatex и др.  

Друг важен фактор е Устойчивостта на мокро триене. Класът на устойчивостта на мокро триене определя колко пъти една повърхност може да бъде почистена с мокра кърпа, без да премахнете боята.

Продукти с най-висок клас на Устойчивост на мокро триене са Latex Hygiene, PremiumClean, CapaSilan и др.

Разнообразието от бои Caparol е голямо и покрива широк спектър от изисквания. Високопокривни интериорни бои, устойчиви на мокро триене и дори на дезинфекция с по-силни препарати, специални бои за хора с алергии, полиуретанови бои за мебели и метал, специални бои за мокри помещения и други.

Много важно е да успеете и да намерите вашия нюанс. Цветовите картели на Caparol съдържат над 3 млн. нюанса! В картелите на Caparol няма просто черно или бяло. Ако искате да изберете черен цвят ще може да изберете из между цели 27 нюанса!

Посетете шоурума на Caparol, където ще получите детайлна консултация за предлаганите продукти и ще може да изберете вашия цвят.