Защита и поддръжка на дърво


Дървото е естествен, топъл, приятен и красив материал. Но се нуждае от специална защита и поддръжка. Винаги сме използвали дърво за строителство, декорация и обзавеждане на домове.

На свой ред е необходимо да го защитим и възстановим, за да запазим красотата му за по-дълго време. Разработена от Caparol, за да се справи с екстремните климатични условия в Алпите, иновативната гама от продукти за поддръжка на дървесина гарантира трайна защита, с бързо и лесно приложение.

Продуктите на Caparol се отличават с висока производителност и допринасят за опазване на околната среда. .

Независимо от вида на използваното дърво, обхвата и вида на лаковете, Caparol Ви предлага специално разработен продукт, на база опит и компетентност. .


Caparol Holzschutz Grund - безцветен, дървесен грунд, срещу появата на синкави и разрушаващи дървото гъби.

Caparol HolzschutzGrund се нанася на тънък слой, който бързо прониква в дълбочината на дървесните влакна. Съдържа активни вещества, които осигуряват дългосрочна защита срещу гниещи, синкави и дърворазрушаващи гъби. Оптимизира сцеплението с повърхността на дървото и предлага висока издръжливост на последващите финишни слоеве.Нанася се с четка с естествен косъм. Подходящ за всички дървесни повърхности - градинска мебел, вили, прозорци, врати, портали, щори, огради, керемиди, балкони и др.

Дървесината се импрегнира с 1-2 слоя Caparol HolzschutzGrund до насищане. След 24 часа повърхността се боядисва с поне 2 слоя Caparol ImprägnierLasur или Caparol AquaLasur.

 


Caparol Impragnier Lasur - хидрофобна смола, предназначена за предпазване на външни конструктивни елементи от дървесина, подложени на различни атмосферни условия.

Продуктът е готов за употреба и се нанася с плоска четка с естествен косъм. Благодарение на своите специални UV защитни пигменти, лакът е идеален за външна защита на дървени елементи като: вили и градински мебели, порти, дъски, керемиди, перила и др. Благодарение на високата проникваща способност в дърво, Caparol ImprägnierLasur не се ексфолира и също така се полага лесно. 

Дървесината се импрегнира с 1-2 слоя Caparol HolzschutzGrund до насищане. След 24 часа повърхността се боядисва с най-малко 2 слоя Caparol ImprägnierLasur. Използва се само външно. Не се препоръчва за дървени елементи, които могат да влязат в пряк контакт с неопаковани храни или фуражи.


Caparol Aqua Lasur - акрилен лак на водна основа, съдържащ възобновяеми суровини (формула от 24% ленено масло).
Иновативна формула с влага-абсорбиращ ефект и UV-филтър, дебелият слой на лака осигурява екстремна защита от атмосферни влияния, ексфолира и е лесен за нанасяне. Има висока способност за дифузия на водните пари.

Готов за употреба: нанася се с четка, изработена от естествен и синтетичен косъм и е идеален за външна защита на дървени елементи, например: прозорци, врати, балкони, порти, огради, беседки, вили и др.

Дървесината се импрегнира с 1-2 слоя Caparol HolzschutzGrund до насищане. Предназначен за висококачествени повърхности, осигуряващи висока защита срещу екстремни метеорологични атмосферни влияния.

Използва се само външно. Не се препоръчва за дървени елементи, които могат да влязат в пряк контакт с неопаковани храни или фуражи. Не се препоръчва за дърво в постоянен контакт с почвата или водата.