Комфорт. По-ниски разходи за отопление. Повишена стойност на жилището.

Зимата е сезонът, през който най-осезаемо се усещат дефектите на топлоизолацията.

Загуба на топлина, образуване на мухъл, увеличени сметки за отопление … са част от резултатите, вследствие на неправилно монтирана топлоизолация или липсата на такава.

Санирането на жилището е дейност, която е добре да се направи при положителни температури навън. Именно затова сега е точният момент да изберете качествени продукти и системи, които ви гарантират устойчивост и здравина на фасадата за поколения напред.

Сезонът на градушките ни напомня, че устойчивостта на механични удари е изключително важен критерии, за който да следите при избора на топлоизолационна система.  

Карбоновата система на Caparol  е най-висок клас топлоизолационна система, с устойчивост на механични удари до 60J. Това ви гарантира, че ударите от градушката няма да оставят никакви последствия върху фасадата.  Специалната армировъчна смес и мазилката са подсилени с карбонови нишки, което прави системата изключително здрава и устойчива.

 

Правилно монтираната топлоизолационна система е от съществено значение, за да се избегне образуването на топлинни мостове, които са предпоставка за загуба на топлина. От тях страда не само семейния бюджет, но и обитателите, тъй като може да се образува конденз и мухъл, чиито спори са вредни за всички.

На база знанията и 125 годишния си опит Caparol предлага топлоизолационни системи, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

Пълната информация за продуктите и системите може да прочетете тук.

Фасадните бои на базата на силиконова смола, подсилени с карбонови нишки и нано-кварцови частици, придават на покритието самопочистващи се свойства. Освен това специалната технология от пигменти и пълнители, позволява на покритието да изгради предпазен слой, в резултат на което разпространените в околната среда замърсители, не се закрепват за повърхността и лесно се отмиват от дъждовете и силния вятър.  Пълната гама фасадни бои може да видите тук.

Какво представлява NQG покритието ще разберете като изгледате видеото.


 

Освен устойчивост на удар, системите на Caparol се отличават и с устойчивост и на цветовете (UV лъчи).

Според немския стандарт BFS (федерална комисия по бои и защита на собствеността), устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, използвани за постигане на желания цвят. В зависимост от свързващото им вещество, те се класифицират в категории А, B, C, като клас А е най-високият клас, а според класификацията на пигментите в класове 1, 2, 3, което показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация.

Текст под снимка: Картел Fassade A1 Concept

Благодарение на нанотехнологиите и прецизните си рецепти, Caparol предлага 500 цвята, отговарящи на изискванията на клас А1 (неорганични пигменти, които не избледняват и гарантират устойчивост на цвета). Всички продукти със знака на NQG са тествани в различни условия и отговарят на най-високи изисквания за издръжливост на цвета.

Повишете стойността на имота си и създайте здравословен микро климат у дома, като монтирате качествена топлоизолационна система от Caparol!

За безплатна и неангажираща консултация може да се свържете с търговските представители на Caparol или да посетите на място в шоурума.