Премахнете мухъла в интериора!

При поява на плесен и мухъл, освен неприятния външен вид, съществува и риск за обитателите. Те могат да причинят продължителни алергични реакции като кашлица, главоболие, обриви, раздразнения в гърлото и др.

Лошата вентилация в помещението, наличието на термо мостове, голяма разлика в температурата в помещението и околната среда, напукани стени са част от предпоставките за увеличаване на влагата, в следствие на която се образува мухъл.

За да отстраните мухъла, преди да се е стигнало до дискомфорт на обитателите е важно да започнете с изясняване на причините за появата му. Отстранете я, почисте старателно и използвайте подходящи материали, които ще предотвратят повторната му поява.

! Важно е да знаете, че не трябва да използвате мокра кърпа при почистването на мухъла, тъй като по този начин ще го разпространите и по незаразените повърхности. Използвайте сух парцал, четка или шпатола. След което е важно да импрегнирате с препарат против мухъл, за да неутрализирате корените в дълбочина. 

Caparol предлага системно решение, което ще предотврати повторната му поява - комбинация от фунгоциден грунд и фунгоцидна интериорна боя. 

След като сте отстранили причината за влагата и сте почистите много добре мухъла, грундирайте повърхността с FungiGrund - специален грунд, предназначен за почистване и дезинфекциране на интериорни и екстериорни повърхности, засегнати от мухъл, плесен и гъбички.

Изчакайте да изсъхне и боядисайте с FungiStop – интериорна боя с фунгицидно действие, която е предназначена за помещения с висока влажност на въздуха, които са със завишен риск от появата на мухъл. Боята се препоръчва като превантивна мярка против появата на мухъл както и при ремонт след отстраняването му. 

За допълнителни детайли разгледайте техническите карти на съответните продукти или се свържете с търговските ни представители за консултация.