Caparol празнува 125 години DAW

2020 г. е годината, в която DAW отбелязва своя 125-и рожден ден!

През 1885г. Едуард Мурян  открива минерала амфибол и разработва метод за неговата обработка. През 1895 г. Робърт Мурян основава в Ober-Ramstadt, Германия, групата DAW (Deutschen Amphibolin-Werke ), собственик на марката Caparol.

По желание на баща си д-р Робърт Мурян следва химия, като през 1928г. разработва първата миеща се боя, наречена "CAPAROL", за основа на която са използвани  три компонента (казеин, парафин, олеум).

През 1936 г. за първи път използват чисто акрилна дисперсия сместо натурално масло като втвърдител. С „боята Caparol без масло” се поставя началото на новата технология за производство.

През 1984г. на изложението "Farbe 84" в Мюнхен е представено и Слончето, новото лого на фирмата, което става символ на качество и устойчивост.

По случай годишнината д-р. Ралф Мурджан и екипът на Caparol се вдъхновяват да създадат пъстър мотив за рождения ден, заснемайки кратко видео

С разноцветни бои, четки и мистрии всички създават цветен шедьовър, който се отпечатва върху етикетите на продуктите, отбелязвайки юбилейната година на DAW.  

 

По-важните дати от изторията на DAW може да видите ТУК